Resepi Apam Lenggang
APAM LENGGANG
Bahan-bahan:
1 1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
1 biji telur
1 cawan santan
1 susu kecil sodabikarbonat
1 cawan gula
sedikit garam
3/4 cawan nasi dikisar dalam 1 cawan air masak
Cara buat:
1.Blend nasi dengan air
2. Masukkan telur,tepung beras & tepung gandum blend semula
3.Masuk pulak telur, santan, sodabikarbonat, gula & garam....kacau sampai sebati
Kalau malas blend sekali semua... biarkan dalam 1-2jam...simpan la dalam peti sejuk ke
4.Lenserkan minyak pada kuali n lenggang-lenggangkan sampai masak kemudian lipat.
5. kalau nak masak esok xperlu la campurkan santan, simpan dulu masa nak masak baru letak santan yerrr...
Selamat mencuba....saya pun dapat resepi daripa FB..
Kalau nak sedap lagi...letak la kaya original, kaya pandan, neutella, atau apa-apa jerrr kat tengah lipatan...memang lagi sedap la....tapi ni pun dah rasa manis...
Comments
Post a Comment